Lokal wagyu på Edelgard

Kjøtt fra den japanske kvegrasen wagyu regnes som det ypperste av det beste man kan få servert. Bak den skyhøye kiloprisen og den fantastiske smaken, ligger det årevis med myter og historier.

Premiumprodukt

Den erfarne kjøttskjæreren Rolf Pedersen håndterer daglig lokale råvarer av beste kvalitet. Så er også tilfellet i sommer, men for en periode har han byttet ut norsk lokalt storfe, med den japanske storferasen wagyu - kjent som verdens beste og møreste kjøtt.

Okserasen, som er unik av genetiske årsaker, er kjent for sin mørhet og ekstreme marmorering av umettet fett, som gir en særegen smak. Og kiloprisen? Den er også et premiumprodukt verdig, og ligger på 4000-5500 kroner.

Det beste fra to verdener

Asbjørn Stokkeland har jobbet med stykning og skjæring på fabrikken i 33 år, men dette er første gang han har en Wagyuokse på skjærebenken:

- Wagyukjøttet er myteomspunnet og kjent som verdens beste og møreste kjøtt, så det er klart dette er litt spesielt. Men i likhet med denne wagyuoksen, som er avlet av Villa Samdrift på Daugstad i Vestnes, bruker vi i Edelgard hovedsakelig lokale råvarer som har beitet i fjordområdene på Nordvestlandet. Så verdens beste storfekjøtt håndterer vi faktisk uansett daglig, humrer Stokkeland.

- Vi snakker det beste fra to verdener her altså - ekte wagyukjøtt, bare at det også er lokalt, avlet på Nordvestlandet?

- Absolutt, svarer Stokkeland kontant.



Forrige
Forrige

Tradisjonsmat møter nye matvaner