
Bærekraftig
foredling
Reduserer matsvinn
Edelgard jobber mot at en bærekraftig forretningsmodell skal gjennomsyre alle nivåer av bedriften. Sirkulærøkonomi, egen skjæreavdeling med erfarne kjøttskjærere som sikrer bruk av hele dyret, reduksjon av matsvinn, bærekraftig emballasje og pakkemetoder for å redusere avfall er viktige punkter.
Folk skal kunne spise bærekraftig mat på en skikkelig måte, og ikke måtte ty til ultraprosessert mat. Vi kan gjøre mye på fabrikken vår med skånsom prosessering av maten. Hvis vi gjør jobben med å krydre og koke produktene, trenger forbrukeren bare bruke 15 minutter på kjøkkenet i stedet for 5 timer. Det er et ansvar vi som produsent er nødt til å ta for å kunne tilpasse oss folks hverdag.
Bærekraft og kvalitet
Edelgard har valgt å fokusere på et utvalg av FNs bærekraftmål, der vi mener vi kan bidra, og har mulighet til å utgjøre en forskjell. Vi jobber hver dag mot å redusere matsvinn både i produksjons- og forsyningskjeden, samt redusere avfallsmengden gjennom forebygging, materialgjenvinning, reduksjon og gjenbruk. For å senke andelen matsvinn hos forbruker tenker vi også nøye gjennom størrelsen på pakningene våre, og velger pakkemetoder som forlenger holdbarhet. I tillegg streber vi alltid etter å optimalisere utnyttelsen av råvarer, benytte hele dyret i produksjonen, og velge lokale råvarer for å redusere utslipp.