Kvalitet i alle ledd

Edelgard er en kjøtt- og matprodusent på Vestnes, som lever for å levere kortreist matglede. Derfor er alle våre produkter laget med kvalitetsråvarer fra norske gårder. Edelgard tilbyr smakfulle produkter og spesialiteter fra et fylke med stolte og rike mattradisjoner. Vi hedrer tradisjonsmaten, samtidig som vi lar oss inspirere av nye matvaner.

Historie

Da gårdeierne skulle flytte det gamle stabburet, fant de en resept på dampemorr fra 1890-tallet risset inn i veggen. Denne dampemorren, basert på samme resept, har blitt ett av Edelgards signaturprodukter, og representerer bedriftens verdier, nemlig å ta vare på det gode, gamle samtidig som vi er åpne for utvikling.

Edelgard er i dag en moderne industribedrift, som har utviklet seg gjennom flere faser siden tidlig på 1980-tallet. Kjernekompetansen rundt kjøttforedling og matproduksjon har blitt tilpasset nye matvaner og produksjonsformer, men alltid med høy yrkesstolthet og med kjærlighet for faget. Mange av våre ansatte har vært med i 20-30 år.

Hurra for hverdagskokken

I 2022 tok Edelgard gull for sin Lammebog Sousvide under NM Kjøttprodukter. Lammebogen ble til som et resultat av å bruke hele dyret, og et ønske om at alle skal kunne lykkes på kjøkkenet uten å måtte bruke mye tid der.

– Når vi skjærer ned lammene på høsten for å lage pinnekjøtt og fenalår, sitter vi igjen med lammebogen. Hva skal vi gjøre med den? Den må vi få ut til forbruker, men forbruker må kunne bruke den på en enkel måte. Derfor begynte vi å krydre og koke den ferdig så den er lett å tilberede og servere. Hel bog er vanskelig å servere, så vi gjorde noen grep før vi kokte den slik at den kan legges rett på serveringsfatet, sier Grønningsæter.

“Vi er opptatt av at råvarene skal bearbeides så lite som mulig. Derfor bruker vi utstyr som er tilpasset hvordan ting ble gjort for hundre år siden, bare at de er større og kraftigere.”

— BRAGE GRØNNINGSÆTER

Ambisjoner for fremtiden

Selv om tradisjoner er viktig hos Edelgard, er vi også innovative og har ambisjoner for fremtiden. Vi er involvert i flere forskningsprosjekter i samarbeid med blant annet SINTEF. Et overordnet mål er å ta vare på hele råvaren og bruke overskuddsprotein.

Edelgard er også i gang med å prosjektere nytt produksjonsanlegg, med verdiene om bærekraft og god og sunn mat for fremtiden.

Edelgard er en matprodusent som bryr seg. Vi tilbyr lokal og sunn mat som produseres på en måte som skaper verdi for lokalsamfunnet vårt, og menneskene som bor der.

Edelgard lever for å inspirere deg som elsker god mat, og daglig leverer vi ulike kvalitetskjøttvarer fra produksjonsanlegget vårt på Vestnes til kunder over hele landet, til alt fra restauranter, institusjoner og til ferskvare- disker og dagligvarehyller. Vi leverer til alle typer kunder og kan tilpasse produktene etter behov.